Menu

Nieuws

NOS Nieuwsuur aandacht aan geweld op het voetbalveld

Op 26 november besteedde NOS Nieuwsuur aandacht aan geweld op het voetbalveld.

Kijk hier de reportage terug:  NOS Nieuwsuur ‘Geweld op het veld’

Lees verder
Nieuwjaarsreceptie 8 januari 2019

Op dinsdag 8 januari 2019 houden wij onze nieuwjaarsreceptie.

Lees verder
Kerstklaverjassen 20 december

Donderdag 20 december is er kerstklaverjassen in de kantine bij de C.O.V.S. groep Leiden e.o. in het clubgebouw aan de Boomgaardlaan in Leiderdorp.

Aanvang: 20:30

Let op, de training begint om 19:00u.

In memoriam Sjors de Wit

Zondag 28 oktober is na een langdurige ziekte Sjors de Wit op 78 jarige leeftijd overleden.

Sjors is bijna 48 jaar verbonden geweest aan onze COVS. Hij heeft heel veel voor de scheidsrechterij betekend. Als scheidsrechter is hij altijd in de Leidse Voetbal Bond blijven fluiten. Dat was zijn eigen keuze, promoveren naar de KNVB kon wel maar hij wilde niet. In en rond Leiden fluiten vond hij veel leuker. 
Hij was een van de scheidsrechters die vanaf het begin betrokken is geweest bij het G-voetbal. Daar had hij ontzettend veel plezier in en dat heeft ook heel lang volgehouden. En ook de Zwaluwen jeugdtoernooien waren zijn ding. Vele jaren heeft hij die gefloten en was hij ook vanuit de KNVB lid van de organiserende commissie. Ook is hij lang consul geweest bij UVS.
Sjors was trouw bezoeker van de trainingen. Altijd gezellig. Daarnaast heeft hij vele jaren voor onze COVS met enige regelmaat de kleedkamers van de oude accommodatie schoongemaakt, de grote beurt zoals hij dat noemde.
De laatste jaren toen hij het fluiten moest opgeven en ook de trainingen niet meer bezocht, was hij wel bijna altijd aanwezig op de nieuwjaarsreceptie. 
 
We verliezen in Sjors de Wit een markante scheidsrechter maar vooral een aardige vent.
What’s in a name….

Beste COVSers. Zo begin ik nogal eens een email, toespraakje, mededelingen etc. Maar dat is dan gericht naar COVSers en daar heeft niemand een probleem mee. Da’s logisch zou Cruijff gezegd hebben.

Maar wanneer ik namens de COVS ergens ben, zoals op een receptie, bijeenkomsten, bij een afscheid, zelfs bij KNVB gebeurtenissen, noem maar op, dan moet ik uitvoerig uitleggen namens wie wat of ik daar ben. Want buiten het scheidsrechterswereldje om weten maar erg weinig mensen wat die afkorting inhoudt of waar dat voor staat. Ook niet-leden KNVB scheidsrechters en heel veel voetbalclubbestuurders weten dit niet. En bij even navragen bij een paar van onze leden bleek dat zelfs die grote moeite hadden om de COVS letters te duiden.

Erg lastig wanneer je onze club wilt promoten, wilt laten zien dat je er bent, dat er zoiets is als een scheidsrechtersvereniging, de uitstraling in de media, noem maar op.

Afgelopen vrijdagavond (5 oktober red.) nog waren Joey Waleveld en ik bij de opstart van een goed bezette cursus en ook daar wist eigenlijk niemand waar de COVS over gaat.

 

Hier lopen we al een hele poos tegen aan en we vinden als bestuur dat we daar wat aan moeten doen. En dan kun je beginnen om met de eigen clubnaam (veel) meer duidelijkheid te geven.

Volgend jaar bestaat de COVS Leiden en omstreken 90 jaar. En dan is het heel aardig om je te realiseren dat onze club verreweg het grootste deel van die 90 jaren “Leidsche Scheidsrechters Vereniging” heette….

 

Rond de festiviteiten van dit jubileum wil het bestuur de verouderde statuten op een paar plaatsen een beetje oppoetsen. En we vinden dit een prachtige gelegenheid om jullie, onze leden, te gaan voorstellen om onze naam weer te veranderen. Terug naar de herkenning.

Het voorstel is:  “Scheidsrechters Vereniging Leiden en omstreken”.

Om eerlijk te zijn heeft het bestuur al een voorschotje genomen op deze naam. Op een voordelige manier konden eigen verenigingsvaantjes worden gekocht om bijvoorbeeld uit te delen aan de Pupil van de Week. Die vaantjes zijn al voorzien van de nieuwe voorgestelde naam.

En om nog een keer eerlijk te zijn: Het voelt goed!

 

Jan de Jong

Promoties; Aanvulling

Update:
In onderstaande lijst ontbreekt Albert de Jong
Hij is als scheidsrechter gepromoveerd van groep F naar E
En als assistent scheidsrechter van landelijk C naar landelijk B
 

Eerder waren Stefan de Groot en Joey Waleveld al gepromoveerd naar de Masterclass betaald voetbal.
 

----------------------------------------

Het voetbalseizoen 2017-2018 is inmiddels aan zijn einde gekomen.
Inmiddels zijn de promoties en degradaties bekend gemaakt.
Ook binnen onze vereniging zijn enkele leden gepromoveerd.
We willen hen feliciteren met hun behaalde prestatie en heel veel succes wensen in hun
nieuwe groep. Helaas hebben we nog geen opgave van de zaal ontvangen.

Danny Korbee gepromoveerd van Zaterdag Groep E naar Zaterdag Groep D
Rick Turk gepromoveerd van Zaterdag Groep E naar Zaterdag Groep D
Mitchell Heemskerk gepromoveerd van Zaterdag Groep I naar Zaterdag Groep G
Han Kalkman gepromoveerd van Zaterdag Groep I naar Zaterdag Groep G
Rob van der Steen gepromoveerd van Zaterdag Jeugd Groep C naar Zaterdag Groep B
Leendert van der Velden gepromoveerd van Zaterdag Jeugd Groep E naar Zaterdag Groep D

Mocht er een fout in de lijst staan dan graag een bericht naar secretaris@covsleiden.nl

Data spelregelcompetitie 2018/2019

Ook dit jaar hebben weer zes ronden van onze spelregels competitie
De data zijn:

Lees verder
KNVB spelregelwijziging 2018-2019

De KNVB komt in het seizoen 2018-2019 weer met wat nieuwe spelregels of wijzigingen. Door op onderstaande document te klikken kan je de spelregelwijzigingen voor het seizoen 2018-2019 bekijken

Spelregelwijzigingen 2018-2019 klik hier

Stefan en Joey promoveren naar de Masterclass betaald voetbal

Het bestuur feliciteert Stefan de Groot en Joey Waleveld met hun promotie naar de Masterclass betaald voetbal.

Vanuit het talententraject met vaak wedstrijden in de Tweede, Derde Divisie en in de Hoofdklasse, gaan ze nu voornamelijk bezig zijn in de Jupiler League en in de reservecompetitie.

Ook kan het zijn dat ze als vierde official in de Eredivisie worden ingezet.

 

Veel succes!

Privacy en de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)

Op 25 mei 2018 treedt de nieuwe Algemene Verordening Persoonsgegevens (AVG) in werking. Deze wet schrijft vrij strikt voor wat je als vereniging wel en niet mag doen als het gaat om het verwerken van persoonsgegevens en als het gaat om de privacy van personen. Onze vereniging is zich er al jaren van bewust dat er zorgvuldig met persoonsgegevens en privacygevoelige informatie om moet worden gegaan. Dat vinden wij normaal. Toch noopt de nieuwe wetgeving ook ons tot het aanscherpen van het beleid en het nemen van enkele maatregelen.

Wij gaan nieuwe leden om toestemming tot het verzamelen, verwerken en gebruiken van persoonsgegevens. Dit doen we door hen te vragen akkoord te gaan met ons privacystatement en ons beleid persoonsgegevens. In het verwerken en beveiligen van informatie hebben we bovendien enkele werkwijzen aangepast. Hiermee voldoen we niet alleen aan ons aangescherpte statement/beleid, maar ook aan de AVG per 25 mei 2018.

Klik hier voor ons privacystatement en beleid persoonsgegevens

 

Mocht je vragen of opmerkingen hebben over dit onderwerp, mail ons dan op secretaris@covsleiden.nl.